Varenrouwmug

Nematoden tegen varenrouwmuggen, 5 milj voor 10 m²

E-mail naar een vriend

Voorraad: Raadpleeg de bestrijdingskalender!

€ 40,00
Add Items to Cart
OF

Korte omschrijving

Nematoden tegen varenrouwmuggen, 5 milj voor 10 m².
Werkzaam bij een bodemtemperatuur vanaf 13ºC.

Productbeschrijving

De nematoden Steinernema sp. tegen de varenrouwmuggen zijn met het oog niet-waarneembare aaltjes, die in de potgrond de larven van de varenrouwmug opzoeken en binnendringen, waarbij een bacterie afgescheiden wordt die de larve van de varenrouwmug doodt. Tevens leggen de aaltjes hun eitjes in de larve van de varenrouwmug. Vanaf een minimale potgrond temperatuur van 13°C zijn de aaltjes optimaal actief. 

Toepassing
De nematoden worden in een kleisubstantie geleverd, die u oplost in water. Met de oplossing besproeit u het te behandelen oppervlak met een gieter of sprayer. 
Niet toepassen in fel zonlicht (nematoden zijn gevoelig voor UV-straling). Zodra de nematoden de grond zijn ingekropen (binnen enkele uren) heeft UV-straling geen invloed meer.
De toepassingsinstructie wordt meegestuurd.

Werking
Eenmaal uitgezet gaan de nematoden actief op zoek naar de larven van de varenrouwmuggen om ze te infecteren. Na infectie stoppen de larven met vreten en sterven. Uit de dode larven ontstaat een nieuwe generatie nuttige nematoden die op zoek gaan naar nieuwe larven om te infecteren.

Verpakking
De nematoden worden in een kleisubstantie geleverd, verpakt in een doorzichtig zakje. Verzending gebeurt met behulp van een luchtkussenenvelop (chloorvrij).
De verpakking past in de brievenbus.

Bewaren
Nematoden kunnen een aantal weken worden bewaard in de koelkast bij 4 tot 12ºC (niet in het vriesvak!). In de verpakking staat een uiterste gebruiksdatum. 

Retourneren
Nematoden kunnen door hun aard niet worden geretourneerd. Het betreft levend materiaal.|Extra informatie

Naam Nematoden tegen varenrouwmuggen, 5 milj voor 10 m²

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.